Middel 4
WERKEN BIJ VELDKAMP
ONZE PROJECTEN

VELDKAMP PROJECTEN

TECHNISCHE KENNIS EN ERVARING IN DE PRAKTIJK

Klanten van Veldkamp nemen niet snel genoegen met standaard service. Zij verwachten van ons het totaalpakket, van ontwerp en uitvoering tot ingebruikname en onderhoud. Niet alleen door maatwerk maar ook door samenwerking om zo grensverleggende projecten te realiseren.

GALDI RG250 VULMACHINE

REVISIE - ISRAEL

Voor een klant uit Israël kregen wij de opdracht voor het reviseren van een Galdi RG250 pakken vulmachine. De klant had deze machine aangekocht om zelf mee te gaan produceren, daarvoor moest de machine die uit Polen kwam wel eerst gereviseerd worden. Hiervoor heeft Veldkamp een complete revisie aangeboden.

Na de revisie van de Galdi is deze weer afgesteld voor productie. Hierbij hebben onze monteurs gebruik gemaakt van de pakken waarmee de klant ook gaat produceren, hierdoor kan de klant bij levering van de machine sneller overgaan op productie. De klant is in Raalte geweest voor de afname van de vulmachine en was hierbij zeer tevreden over het werk dat Veldkamp had verricht.

Al met al een mooie revisie klus waarbij de machine inmiddels goed draait bij een tevreden klant.

DISCIPLINE

Mechanisch, elektrisch en besturingstechniek. 
Revisie en modificatie.

OPDRACHT

Revisie inclusief modificatie gehele machine.

RESULTAAT

Mechanische delen zijn schoongemaakt en/of vervangen. Aansluiten en testen van het geüpgrade paneel en besturing.

TOMATO PASTE DUMPING MACHINE

ONTWIKKELING - NEDERLAND

De Tomato Paste Dumping Machine is ontwikkeld om een afgesloten zak pasta uit een BIN (houten krat) via een kieper en met behulp van twee walsen uit te wringen boven een trechter. Een pomp zorgt er vervolgens voor dat de pasta verder het verwerkingsproces in gaat.

De Tomato Paste Dumping Machine wordt middels een PLC bestuurd. Door de PLC worden alle bewegingen in een geprogrammeerde volgorde afgewerkt.

Een volle BIN wordt met behulp van een heftruck op de juiste wijze op de Supply Track geplaatst. Vervolgens wordt er een knop ingedrukt naast de baan zodat het systeem weet dat er een BIN is geladen.

Als er zich geen volle of lege BIN op de rollenbanen bevindt zal de volle BIN door worden getransporteerd naar de Lifting Conveyor die inmiddels in de laagste stand staat. De Lifting Conveyor neemt vervolgens de BIN over door weer naar boven te komen en transporteert deze naar de Kieper. De Kieper kiept vervolgens de zak pasta uit de BIN op de vierkante assen van de Pastawringer, gelijktijdig hiermee gaan deze assen draaien en zorgen ervoor dat de zak zich verder beweegt tot aan de wringwalsen.

Ondertussen wordt de zak al wat aangerold door de aandrukwalsen. De zak zal voor de wringwalsen wachten totdat de trechter zover leeg is en weer vraagt om gevuld te worden. In de tussentijd zet de Kieper de lege BIN weer op de rollenbaan en wordt deze getransporteerd naar de “Track empty BINS”. Als de trechter vraagt om nieuwe pasta wordt de zak door de walsen uitgewrongen.

DISCIPLINE

Engineering, mechanisch, elektrisch en besturingstechniek. 
Ontwikkeling, nieuwbouw, installatie en implementatie machine.

OPDRACHT

Oplossing bieden aan het legen van plastic zakken in een bestaande productie lijn.

RESULTAAT

Een module toegevoegd aan de productielijn inclusief modificatie bestaande machine.

OVERCAPPER

ONTWIKKELING - NEDERLAND

Fabrikanten die blikken afvullen plaatsen soms een kunststof deksel over het afgesloten blik, zodat het blik na openen weer afgesloten kan worden. Veldkamp heeft hiervoor zelf een machine ontwikkeld een zogeheten “overcapper”.
 
Strengen met caps worden in een jacobsladder geplaatst en de streng met deksels wordt over 2 draaiende assen richting een valgoot geleid. De blikken worden door middel van side-grip banden versneld, onder de valgoot door. Het blik neemt een cap mee en deze wordt door een walsje aangerold.
 
Deze gehele machine is door Veldkamp vanaf schets tot oplevering verzorgd en draait al jarenlang bij een tevreden klant.

DISCIPLINE

Engineering, mechanisch, elektrisch en besturingstechniek. 
Ontwikkeling, nieuwbouw, installatie en implementatie machine.

OPDRACHT

Oplossing ontwikkelen ten behoeve van een efficiënter productieproces.

RESULTAAT

Een module toegevoegd aan de productielijn inclusief modificatie bestaande machine.

PALLETIZERS

ONTWIKKELING - UK

Van een klant in de blikindustrie kregen wij de opdracht om 3 palletizers te moderniseren. Zij hadden nu 3 totaal verschillende en oude palletizers.

Zij zochten hierbij naar oplossingen voor de volgende functies:
- Blikken in patroon brengen op de aanvoerbaan
- Een volledig patroon op de pallet schuiven
- Pick & place van een Tussenlegvel (TLV)
- Het separeren van tussenlegvellen,
zodat die niet aan elkaar blijven plakken.
 
Hiervoor zijn de volgende modules ontwikkeld:
 Patroonvormer          
De blikken worden van een massabaan in verschillende rijen in de patroonvormer geplaatst en worden middels luchtcilinders op het juiste moment losgelaten. De rijen bewegen middels een aandrijving constant heen en weer waardoor je een patroon krijgt. Het voorste blik in de rij wordt hierbij telkens kort gestopt totdat de beweging de juiste positie heeft bereikt.

Can Carrier
Dit is een schuifsysteem voor blikken waarbij 1 compleet patroon blikken op een pallet geschoven kan worden. Voorheen gebeurde dit met vaste zijgeleiding waardoor er veel krassen op blikken ontstonden. Nu wordt het blik in een “wagen” opgesloten en daarna op een pallet geschoven. Middels een pennenbalk worden de overige blikken op de massabaan tegengehouden.

TLV Pick & Place
Een stabiel systeem met vacuum die een TLV van een stapel kunnen pakken en op een pallet kunnen leggen.

Seperator
Deze module is ontwikkeld om de TLV Pick & Place te ondersteunen. Deze unit voorkomt dat bij het oppakken van een TLV door de Pick & Place unit er meerdere vellen tegelijk worden gepakt. Het onderliggende vel wordt hierbij kort tegengehouden.

DISCIPLINE

Engineering, mechanisch en elektrisch.
Ontwikkeling, bouw en installatie.

OPDRACHT

Oplossing ontwikkelen ten behoeve van een efficiënter productieproces.

RESULTAAT

Multidisciplinaire oplossingen op palletizers.